Tips som ger dig en smidigare flytt

Gotland har blivit populärare än någonsin tidigare. Som flyttfirma på Gotland ser vi ett rejält uppsving av kunder från fastlandet och detta gäller inte enbart under sommarhalvåret. Fler och fler ser Sveriges största ö som en plats att rota sig permanent på och det är givetvis välkommet.

Att flytta till Gotland innebär emellertid också en ansträngning och det är ett projekt som ställer höga krav på planeringen. Vi tänkte ge tips om detta, men innan dess så ska vi även peka på värdet som finns i att ta hjälp. Du kan givetvis välja oss som en professionell flyttfirma på Gotland, men även om du inte gör det så finns det så kommer det handla om en investering.

Många som flyttar - och detta gäller oavsett vart - begår många misstag. Dessa misstag leder till att flytten tar längre tid, att den blir forcerad och stressad och att det blir en irriterad stämning. Det kan fungera i en mindre stad, men vid en flytt till Gotland så innebär det stora problem sett till att det inte är fullt så enkelt att svänga tillbaka och hämta det som inte får plats i bilen. Hur ska man då lyckas med flytten? Vi ger några tips - som följer:

  • Planera. Du ska först och främst se till att säga upp exempelvis försäkringar - men se alltid till att ha en giltig sådan under dagen för flytt - och abonnemang. Gör en flyttanmälan. Har du exempelvis gymkort så säg upp detta - och se över vilka möjligheter som finns på Gotland gällande träning. Nästa steg är att ordna med flyttkartonger. Räkna med ungefär en sådan per kvm och du kommer att vara ganska rätt ute. Kartongerna ska vara av god kvalitet. Packa ditt bohag under veckan som föregår flytten och märk upp alla kartonger för en enklare uppackning. Värdefulla föremål bör packas med bubbelplast och likaså gäller för exempelvis glas och porslin. Skruva av benen på möbler och demontera exempelvis bokhyllan (om det är möjligt).
  • Hyr en bil eller flera bilar. Ditt mål ska vara att få plats med allting. Det kan innebära att du hyr två stycken bilar snarare än en enda. Räkna på hur stort ditt bohag är.
  • Rensa ut och magasinera. Ett tips är att rensa ur allting ur garderoben och förråden och skänka bort - eller sälja - de saker du inte använder. Handlar det om exempelvis möbler som du vet att du vill ha i framtiden så är magasinering en bra lösning. Se bara till att den sker i uppvärmda, övervakade lokaler.
  • Bär och transportera. Se till att ni har god marginal för att hinna med färjan och börja i tid med att bära och stuva in i bilarna. Utse gärna en person som agerar packmästare.
  • Flyttstädningen. Du måste städa ur den gamla bostaden även om din flytt sker till Gotland. Givetvis så har du ingen lust med att åka tillbaka till fastlandet enkom för att städa. Därför rekommenderas att du anlitar en städfirma för detta. Flyttstädning är inkluderat i Rut-avdraget och ger dig en möjlighet att dra av 50 % av den totala kostnaden för arbete.
En effektiv och respektfull flyttfirma
2 Jun 2023