Förbered innan flytten och få en enklare resa

Dags att flytta? Vi har givetvis snappat upp ett och annat genom åren och kan därför också bistå med en hel del goda råd som kan underlätta din flytt. 

Det bästa tipset vi kan ge dig - utöver att ta hjälp av en flyttfirma - är att du förbereder flytten på ett grundligt sätt. Det handlar om mer än att bara bära grejer och transportera bohaget mellan två punkter. Tror du det så kommer du att misslyckas och få en väldigt jobbig stund framför dig. 

Innan vi går igenom lite kring vad som ska förberedas så ska vi även säga att även om du anlitar en flyttfirma så kommer du att vara tvungen att lösa biljett till resan. Åtminstone om du väljer en seriös aktör som hjälper dig. Ta oss som exempel. Anlitar du oss som flyttfirma på Gotland så tar vi över ansvaret för din flytt och kan sköta allt från packning av sina saker, bärande, transport, uppackning och även exempelvis sköta den jobbiga flyttstädningen.

Informera flyttfirman innan 

 Detta sker emellertid inte av sig självt. Vi arbetar alltid nära våra kunder och behöver veta så mycket som möjligt om flytten. Hur pass stor bostad handlar det om, hur stor mängd - ungefär - ska bäras och hur ser det yttre omständigheterna ut vad gäller exempelvis trappor och hiss.

 I övrigt tar vi alltid reda på om det finns några tunga - eller värdefulla - saker som kräver extra omsorg och förberedelse innan vi sätter igång. Det ligger mycket på kundens ansvar att meddela oss om allt detta. Det innebär dels en mer korrekt prisuppgift och det innebär också att vi avsätter tillräckligt mycket personal för att klara av att genomföra flytten inom den överenskomna tidsramen. Förberedelse gäller alltså även om du väljer proffs. 

Flytta på egen hand - tänk på detta 

Ska du flytta på egen hand och utan hjälp från en flyttfirma så är det än viktigare att du är på tå och förbereder din flytt. Dels så måste du se till att informera exempelvis Skatteverket, dels så ska du kontakta försäkringsbolaget - men se alltid till att din försäkring är giltig över flyttdagen - samt se över dina olika abonnemang för exempelvis bredband och annat. Säg upp och flytta. Du kan även titta närmare på exempelvis medlemskap för gym och annat och säga upp dessa om du ska flytta till ett område längre bort. 

I övrigt? Packa i god tid, se till att du har rejäla flyttkartonger i samma storlek och rätt antal. Det senare är viktigt. Du vill inte bli en person som packar det sista i olika Ikeakassar och i pappåsar. Räkna med en kartong per kvadratmeter och se till att lägga några extra kronor på kartonger av högre kvalitet. Det går utmärkt att sälja dessa vidare efter flytten också - och givetvis finns även en andrahandsmarknad där du kan köpa flyttkartonger också. Kolla på Blocket exempelvis. 

Bortser man från flytten med allt bärande och all transport så återstår sedan också din flyttstädning. Väljer du att leja bort den biten - vilket rekommenderas - så se till att kontakta en städfirma på ett tidigt stadium. Det blir betydligt billigare än att anlita någon sådan med kort varsel. Ju mer du förbereder, desto enklare blir din flytt. 

En effektiv och respektfull flyttfirma
19 Aug 2023