Rensa ur innan din flytt

Att flytta innebär en nystart. Det är de flesta överens om och som flyttfirma på Gotland är vi vana vid att se våra kunders lycka och känna av den spänning som ligger i luften. Man flyttar, man börjar ett nytt kapitel i livet och man kanske ska flytta ihop med den person man älskar. Det är alltid en positiv vibration i luften.

Den positiva känslan ska man försöka behålla. Det enklaste sättet att göra det på är att anlita en flyttfirma och göra det från start till mål - vilket innebär att man får hjälp med allt från packning vidare till bärande, transport och hela vägen till en avslutande flyttstädning. Detta gör att du slipper stress och att du fullt ut kan fokusera på att börja installera dig i den nya bostaden och komma på plats på allvar i denna.

Detta kan du göra med saker som inte används

Väljer du emellertid att flytta själv så tänkte vi komma med ett tips som många glömmer bort. Du kommer aldrig att ha en bättre chans att rensa ut bland dina saker.

Det finns ingen anledning att fortsätta spara på kläder som du aldrig använder, på exempelvis föremål som blivit stående i garaget eller i ett förråd eller på exempelvis barnens gamla skidor, skridskor eller overaller. Genom att rensa ut så kommer du att få den där nystarten som en flytt verkligen ska innebära. Vad ska man då göra av allt? Vi ger några tips:

  • Skänk bort det. Det finns många personer som verkligen har ett behov av exempelvis barnkläder, av möbler och av andra saker. Idag finns det massor av föreningar som kan hämta upp bohag - Myrorna, Erikshjälpen. Lions etc. Kolla upp vilka möjligheter som finns i din stad. Du kan givetvis även lägga ut en annons på Blocket eller använda Facebook. Fotografera och säg att det är gratis mot avhämtning.
  • Sälj det. Samma sak gäller här som ovan. Gå igenom alla prylar, ta en bild och sätt ett pris på det innan du lägger ut det online. Många tänker sig att det aldrig går att sälja, men faktum är att det finns köpare till allt. Med internet så är allt möjligt att sälja - rätt kund finns därute.
  • Loppis. Samla ihop allting, kontakta dina vänner - som säkerligen också har en hel del grejer som de inte använder - och gör en liten gårdsloppis. Kolla först vad som gäller för detta i din kommun och om det kan behövas något tillstånd från exempelvis Polisen.
  • Magasinering. Svårt att skiljas från vissa saker? Det finns ytterligare ett alternativ som både låter dig äta kakan och spara den för framtiden. Magasinering är en tjänst som är perfekt att använda i samband med en flytt. Du väljer själv hur länge dina saker ska magasineras och du väljer själv hur stort utrymme du behöver. Se bara till att lokalerna där magasineringen äger rum är uppvärmda och övervakade.
En effektiv och respektfull flyttfirma
25 Jun 2023