Tips för att välja rätt flyttfirma

Som flyttfirma på Gotland är vi vana att hjälpa kunder med flyttar på vår vackra ö - men även till densamma. Vi arbetar alltid hårt och med ett mål om att förenkla proceduren med hela flytten för våra kunder. Vårt mål är att kunden på ett smidigt sätt ska påbörja det nya kapitlet i livet.

Det finns emellertid begränsningar rent geografiskt i hur vi kan arbeta och i den här texten tänkte vi ge några råd till dig som funderar på att anlita en flyttfirma - men där våra tjänster inte kan erbjudas dig.

Det finns massor av skickliga flyttföretag över hela Sverige och vi har inga som helst problem med att rekommendera även andra företag till kunder. Vår bransch håller en hög kvalitet överlag - men det finns även rena rötägg som förstör ryktet för oss övriga, seriösa aktörer.

Många undermåliga flyttföretag i Sverige

Vi får tyvärr i många fall ta hand om resterna de lämnar efter sig. Inte sällan så ringer förtvivlade människor till oss och behöver hjälp då deras ordinarie flyttfirma inte behagat dyka upp.

Vi hör dagligen talas om privatpersoner vars bohag tagit skada i samband med flytten - och där flyttfirman de anlitat vägrar att göra rätt för sig. Det skapar problem och det ger, som sagt, hela vår bransch ett dåligt rykte.

Tips - så hittar du en seriös flyttfirma

Här nedan tänkte vi ge några tips om du ska tänka när du väljer en flyttfirma och hur du säkerställer en kvalitativ, prisvärd flytt - precis som det ska vara.

  • Erfarenhet. Hur länge har flyttfirman varit verksam? Det finns givetvis seriösa företag som är nyetablerade också, men en erfaren firma är nästan alltid att föredra. Rutin ger en trygghet.
  • Trafiktillstånd. För att få arbeta som flyttfirma så måste man ha ett giltigt trafiktillstånd för detta. Ett enkelt sätt att säkerställa att man har att göra med er seriös aktör är alltså att be om att få se detta.
  • Bohag 2010. Följer ett flyttföretag Bohag 2010 och de regler som finns skrivet i detta avtal - slutet mellan Sveriges Möbeltransportörers Förbund, Sveriges Åkeriföretag och Konsumentverket - så visar det på bra kvalitet.
  • Referenser. Ibland är det enkla det bästa. Vilka vet bäst hur ett företag arbetar än de som anlitat företaget tidigare? Genom att läsa omdömen på nätet och genom att be om nummer till tidigare kunder kan du få en bra bild av hur den flyttfirma du tänkt dig att anlita arbetar.
En effektiv och respektfull flyttfirma
12 Jun 2023