Flyttstädning - därför är det viktigt att städa

De flesta vet att man måste städa ur den gamla bostaden innan man lämnar över nycklarna till de nya ägarna. Som flyttfirma på Gotland så vet vi emellertid att det sker en massa fusk i den här frågan och att det särskilt under senare år blivit allt mer uppenbart att många tar genvägar. Man fuskar med städningen och i många fall så kan den också helt utebli. Det handlar då om att man som flyttande kan tvingas betala en ersättning till de som ska flytta in. 

Pengarna å sido dock, det värsta är att man genom att strunta i en flyttstädning också försvårar för en annan människa. Det är lite så man måste se en flyttstädning. 

Vi vet inte hur många gånger vi som flyttfirma kommit till en bostad med bilen full av möbler och kartonger och sedan tvingats meddela kunden att en inflyttningen inte är möjlig - eller väldigt svår att göra - som en följd av att det inte är städat. Att då tvingas börja det nya äventyret - vilken en flytt alltid innebär - med att städa, det är långt ifrån optimalt. 

Flyttstädning är en del av en kedja 

Ska du flytta så vill du också snabbt komma på plats i den nya bostaden. Möts du av ett smutsigt hem så blir det första intrycket inte särskilt bra - och risken finns att detta intryck också dröjer sig kvar länge. 

Man kan se en flyttstädning som en länk. Du flyttar och ska städa, den som ska flytta in i din gamla bostad flyttar också från en annan bostad - och städar den. Det bildar en lång, lång kedja och varje flyttstädning blir en länk i denna. Det vi märkt under senare år är allt svagare länkar som en följd av det utbredda fusket. 

Vi har all förståelse för att en flyttstädning är jobbig att genomföra. Dels så är man ofta trött efter att ha flyttat och dels så har man sitt fokus på annat håll och primärt på den nya bostaden. Det är emellertid långt ifrån en ursäkt för att fuska eller helt strunta i denna viktiga del av flytten. Dessutom så finns andra alternativ också där ett av de bästa är att köpa sig fri och helt enkelt betala för professionell hjälp. 

Fler flyttföretag erbjuder flyttstädning 

Det går utmärkt att anlita en städfirma för en flyttstädning. Tjänsten är inkluderad i Rut och det innebär att du kan dra av halva kostnaden för arbetet på din deklaration. Ett annat alternativ är att hitta en flyttfirma som även erbjuder flyttstädning som en tjänst. Genom detta kan du ta hjälp hela vägen. Du kan få hjälp med packning, bärande, transport och flyttstädning i ett och samma paket. Många flyttföretag - inklusive vår firma - har insett att det finns ett stort behov av att erbjuda heltäckande lösningar för flytten. 

Genom att erbjuda flyttstädning så kan vi också ge dig den absolut smidigaste flytten som går att frambringa. Oavsett om du väljer oss, en annan flyttfirma, en renodlad städfirma eller om du själv väljer att städa så ska du aldrig missa flyttstädningen. Det är en viktig del av varje flytt. 

En effektiv och respektfull flyttfirma
14 Jul 2023